Forklaring af dine resultater

Hvad kan du bruge resultaterne til. Bliv klogere her

Højre/venstre rotation

Hvorfor er det vigtig at vide hvor meget du rider til højre og venstre?

 • Denne indikator er brugbar når du gerne vil holde øje med om du først og fremmest træner lige meget til venstre som du gør til højre.
  Det er altid svært at være opmærksom under din ridning, om du rider for meget til den ene side. Som rytter sker det ofte at du rider for meget på den gode volte, og i andre tilfælde vælger du så at træne den "dårlige" volte, men stadig ikke balanceret.
  Husk at en ubalanceret udført træning i flere måneder kan resultere i en skæv muskulær opbygning og ubalanceret muskel koordination.
 • Hvordan udregnes det?
  Hver skridt sekvens hesten tager, opdeles i enten, Ligeud, Højre eller Venstre ridning. For hvert skridt summeres det op, hvor mange grader hesten har roteret, og hvis dette er under en pre defineret grænse, betegnes skridtet som "Ligeud". Derved kan vi vise dig, hvor mange procenter af hver gangart der er udført i "Ligeud", Venstre eller højre Volte.
 • Har hestens bøjning noget at sige?
  Nej, kort sagt, er det kun hestens rotation omkring sig selv der beyder noget. Forestil dig at du ser hesten oppefra. Selv når hesten står bøjet, betyder det ikke nødvendigvis at hesten er roteret omkring sig selv.
Symmetri indeks

Hvad er bevægelses symmetri

 • At være symmetrisk, betyder i sin forstand, at hestens forben og bagben er anvendt ligevægtigt. Vi kender det godt fra os selv, når vi halter en smule, lægger vi heller ikke lige meget vægt på det dårlige ben.
  En sund hest der rider ligeud, på et lige underlag, burde have minimal asymmetri, sammenlignet med hestens naturlige Arion_Symmetri_index.
 • Hvorfor er det vigtigt?
  Når de fleste slags halthedsskader påvirker hesten med smerte, vil hesten bære mindre vægt på dette ben. Hvis ikke en haltheds skade opdages i tide kan det få større konsekvenser for hesten og den træning der er planlagt.
 • Hvordan udregnes det?
  Symmetri indeks udregnes for skridt og trav, ved at undersøge venstre og højre bagbens påvirkning af hesten. ArionSensor ser på forskellen mellem højre og venstre bagbens hov isæt "kraft", hvor meget hesten sætter af fremad, samt hvor lang tid skridt sekvensen varer.
  Arionsensor udregner kun symmetri indeks når hesten bevæger sig ligeud, og kun når du har placeret sensoren på hestens kryds
Gangart

Hvorfor vide hvilke gangarter der rides?

 • Har du aldrig tænkt på om du rider det samme i den ene og anden træning? Kan du svare ja til dette spørgsmål, har du garanteret haft lyst til at skrive i din logbog
 • Hvorfor er det vigtigt
  Når du vil planlægge en træning, er det vigtigt at vide hvilken slags træning man går efter. Efter træningen er det derved muligt at følge op på man har overholdt sine mål i træningen.
 • Hvordan udregnes det?
  Hvilken gangart hver skridtsekvens har, bliver defineret ud fra en smart algoritme, udviklet til at genkende din hests mønster. Efter første gang du har redet, vil din telefon blive opdateret med enkelte parametre som vil give dig endnu mere præcise resultater.
 • Hvor præcist er det?
  Når sensoren er placeret på hestens kryds, vil ArionSensor kunne detektere din hests gangart med helt ned til kun 2% fejl. Dvs. at kun 2 ud af 100 skridt ikke kan defineres.
  Det kan være en overgang, hvor hesten har bevæget sig meget ulig en normal gangart, eller hvis hesten har reageret stærkt på noget i omgivelserne og gjort en mærkelig bevægelse.
  Uanset din hests højde, vil du efter første gang anvendelse af ArionSensor kunne få præcise data, takket være den smarte udregnings metode som kører oppe i skyen hver gang du uploader en trænings session.

Hvordan ser dine data ud på Pc?

ArionSensor giver dig meget information til dig og din hest.
Overblik

For at du bedst og hurtigst kan skabe overblik over dine træningssessioner, får du de mest generelle informationer i en tabel.

Klik ind på en træningssession for at undersøge nærmere.

ArionSensor, Resultater på web

Overgange og spring

Kurverne beskriver tydeligt hvor mange spring og overgange du har haft i de respektive træningssessioner.

ArionSensor, Resultater på webservice, Overgange og spring

Tid og Intensitet

Se hurtigt hvor lang tid du har trænet, og hvor intensiv din træning har været.

ArionSensor, Resultater på webservice, Tid og Intensitet

Gangart information

Vi giver dig en nem måde at se hvor meget Stående, Skridt, Trav og Gallop der er lavet under hver træningssession

ArionSensor, Resultater på webservice, Skridt information

Volte

Find ud af om du rider lige meget på hver volte.

Følg din historik, og find ud af om du holder din træningsplan

ArionSensor, Rotation

Symmetri indeks

Symmetri indekset kan hjælpe dig med at forstå din træning, og komme på forkant med ændringer i hestens gangart.

Det er vigtigt at have flere målinger af hestens symmetri indeks, for at vide hvornår en måling "skiller" sig ud fra det normale gangmønster.

Husk derfor aldrig at vurdere din hests symmetri på blot en måling. Man er nødt til at sammenligne målinger op imod en masse tidligere målinger for at vide hvornår der er sket en ændring.

ArionSensor, Symmetri indeksSådan ser det ud efter hver træning

Læs her, hvordan dine data ser ud for hver trænings session


Overblik over gangart

Det er nemt at se hvor meget Skridt, Trav og Gallop der er blevet redet til hver trænings session.

ArionSensor, Overblik over gangart

Volte i hver gangart

Til hver trænings session kan du se hvor hvor meget venstre og højre Volte der rides i hvert gangart

ArionSensor, Volte i hver gangart

Symmetri indeks

Observer om der kan være en skade på vej. Symmetri indekset kan hjælpe dig med at se om der sker en ændring i din hests gangmønster, som måske kan resultere i en skade.

Du får informationer der kan fortælle om din hest sætter lige meget af fremad, om den træder lige meget igennem og om venstre/højre skridt varer lige lang tid.

ArionSensor, Symmetry skridt
ArionSensor, Symmetry trav